Moderat vill blogga i riksdagen

Moderaternas IT-politiske talesman Tobias Billström har väckt en motion om att riksdagen ska erbjuda alla ledamöter möjlighet att blogga på riksdagen.se.

Tobias Billström från Malmö bloggar redan på Politiskt.nu och menar att ”Medborgarna måste få möjlighet att kommentera alla enskilda inslag i riksdagens arbete, ner till enskilda inlägg i kammaren. Det är viktigt att uppmuntra till diskussioner som inte bara styrs av politikens spelformer, utan av medborgarnas kunskapssökande.”

Och varför inte? Det finns många exempel på bloggande politiker i andra länder, även om jag inte sett exempel där bloggen finns på parlamentets server. Detta är också punkten där Billströms förslag är svagast. Poängen måste vara att politiker upptäcker denna möjlighet, inte var verktyget finns. Vilken webbansvarig som helst på företag och myndigheter i landet kan berätta för honom hur långt steget är mellan ett tekniskt verktyg och kommunikativa resultat.

1 kommentar

  1. Ja och det har ju nu visat sig direkt efter maktövertagandet att flera ministrar är mer än lite korumperade med svart löneutbetalning under låååång tid och vidare ännu en som struntat i sin TV licens och dessutom har detta som sitt nuvarande fack i arbetet.Maken betalade in den efter alla dessa år då hon fick reda på att hon var nominerad till sin nya fina titel.Herregud är ju ett ord som inte räcker på långt håll i dessa fall.Men de har i varje fall lyckats ge Moderaternas (fria företagsamhet) en ny klang ha ha …. /Pelle

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: