Sluta störa dina webbesökare

Konsumenterna har gjort sitt val – vi vill inte ha annonser via pop-ups eller andra störande metoder. Ändå fortsätter många webbplatser att pracka på oss dem. När jag inte sitter vid min vanliga dator (som stoppar sådana annonser) utan vid det gamla skrället i förrådet väljer jag t.ex. aldrig att läsa nyheter på Aftonbladet.se. Livet för kort för att ägna tid åt att klicka bort deras annonser.

Som Mattias Durnik konstaterar är det märkligt att annonsörer och webbplatser inte arbetar smartare och erbjuder relevant och efterfrågad reklam. Jag håller fullständigt med Mattias om att på just webben finns alla möjligheter att hitta kreativa lösningar.

Till saken hör också att detta problem inte bara rör annonser. Många använder besökarenkäter som poppar upp. Jag är kritisk till dessa redan från början (det slumpmässiga urvalet utraderar all statistisk relevans). Situationen har knappast blivit bättre av att det numera bara är ett slumpmässigt urval bland de som inte har uppgraderat dator/webbläsare.

%d bloggare gillar detta: