Se upp – din företagsblogg kan bli svartlistad

Blogspot är Blogger.coms gratishotell för bloggar. Den senaste tiden har det kommit allt fler varningar om att domänen blogspot.com riskerar att stängas ute – av sökmotorer och av andra bloggare.

Detta är kanske inget problem för den som använder Blogger/Blogspot för en privat blogg, men också företagsbloggar finns på domänen. Bara i min lista över svenska företagsbloggar finns fyra företag med blogg på Blogspot.

Mitt råd är enkelt. Byt webbhotell. Ni kan ändå använda Blogger. Jag publicerar till exempel denna blogg via Blogger men använder i stället Bloggers funktion för att föra över filerna till min egen domän, wpr.se. Med det får jag också en betydligt bättre integration med övrigt innehåll, men det är en annan sak.

%d bloggare gillar detta: