Läsarbladet: Aftonbladet startar medborgarjournalistik

Aftonbladet har dragit igång Läsarbladet. Läsarna uppmanas att skriva egna artiklar och har chansen att få dem publicerade. Dessutom samlas där allt annat innehåll som läsarna genererar (kommentarer, omröstningar etc.). Som en tredje ingrediens tycks svenska bloggar via Bloggportalen kunna få en roll.

Initiativet är högintressant. All utveckling vi ser på nätet går mot deltagande läsare/konsumenter och bort från passivt mottagande läsare/konsumenter. Läsarbladet är ett tecken på att Aftonbladets affärsutvecklare insett samma sak.

Sen ska det sägas att min rubrik inte är riktigt rätt. Medborgarjournalistik är det knappast så länge gamla hederliga redaktörsfilter väljer ut artiklar. Men förmodligen är det så nära ett etablerat massmedium idag kan tänka sig att komma ”citizen journalism”.

%d bloggare gillar detta: