Googles kalender bra – men inte tillräckligt bra

Numera kan man ju i praktiken sköta hela sitt liv online via Google (mejla, blogga, hitta platser och så vidare). Det senaste tillskottet är Google Calendar.

Google Calendar

Naturligtvis väcker Google Calender uppmärksamhet. Det är ju Google. Men det är delvis befogat för den har många intressanta funktioner. Förutom att vara verkligt lättanvänd finns det möjligheter att dela kalendrar, prenumerera på uppdateringar och det går att importera från exempelvis Microsoft Outlook.

Forresters analytiker Charlene Li är begeistrad.

…Google Calendar is potentially the answer to our scheduling prayers.

Även svenska Internetworld är inne på samma banor.

Googles kalendertjänst kan bli en farlig konkurrent för Microsofts e-post och kalenderprogram Outlook.

På just denna punkt är jag dock tveksam än så länge. Visserligen går det som sagt att importera och exportera från andra kalendrar. Men såvitt jag förstår finns det ingen lösning för automatisk synkronisering. Tills jag är uppkopplad alltid – på flyget, i bilen, på en strand i Karibien – kommer ingen kalender på nätet att kunna ersätta min Outlook.

Alltså skulle jag, och många med mig, behöva en tjänst som utan manuella insatser tar data från min dator och synkroniserar med en webbtjänst som jag sedan kan dela med andra.

Det går säkert att göra. Frågan är bara om inte lösningen ligger hos Microsoft snarare än Google. Microsoft är trots allt mycket närmare min kärnapplikation för kalenderuppgifter.

2 kommentarer

  1. Jag tror också att Google måste börja jobba med offline- tjänster för att få oss användare gå över till dem totalt.

    Varför gör de inte ett eget mailprogram i stil med Mozilla Thunderbird eller Outlook? De skulle vinna väldigt många användare på det…

    Än så länge har de inte vågat sig på några andra marknader än internet, i sina egenutvecklade tjänster. Frågan är bara när de vågar ta sig vidare.

  2. Bra funktion men värdelös på så sätt att det inte går att importera/exportera till/från svenskt Outlook. Googles kalender klarar inte att exportfilens rubrikrader är på svenska.

Kommentarer är stängda.

%d