Corporate Storytelling på universitetet

Corporate Storytelling kommer att bli universitetsämne i Sverige. Matts Heijbel (Storytellers.se) har fått uppdraget att planera, lägga upp, genomföra och examinera den första kursen i Corporate Storytelling någonsin vid Stockholms Universitet.

Första i Stockholm alltså. Först i Sverige?

Måste säga att detta är en kul utveckling. Storytelling [mer] har mycket gemensamt med den utveckling som sker generellt just nu med en mer personlig kommunikation. Det är många bäckar små men tillsammans går de i en riktning mot mer själ, mer liv och mindre anonym företagsyta av traditionellt snitt. Det gynnar företagen och det gynnar kunderna.

2 kommentarer

  1. Först i Sverige? frågar du. Luleå tekniska universitet hade i höstas en delkurs i Corporate Storytelling inom en magisterutbildning för upplevelseindustrin som bedrivs i Piteå. Jag var anlitad också i den.

    Sen har olika unviversitet och högskolor anlitat mig för att hålla enstaka lektioner.

    Dn som jag ansvarar för på Institutionen för Nordiska språk Stockholms Universitet i höst är mer ambitiös och ligger på 4 akademiska poäng.

    I Växjö kommer en KY-utbildning inom storytelling och dramaturgi på sammanlagt 60 KY-pöäng. Den startar i höst om den fylls ( gränsdatum 15 maj ) Även där är jag anlitad.

  2. Det känns som om detta är ett ämne som ligger i tiden. Förutom de kurser som nämnts (där även The Story Lab med Katarina Björk, Mathias Gullbrandsson och jag själv är inblandade) ger
    Blekinge Tekniska Högskola en kurs i Digital Storytelling på distans.

    Ämnet har sedan länge berörts i kurser inom marknadsföring, marknadskommunikation, företagsekonomi, journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap. Storytelling fanns med både i den kurs i företagsekonomi och marknadsföring och i programmet International Media and Communicatios som jag studerade vid Uppsala Universitet under 90-talet. Det är alltså ingen nyhet att storytelling berörs. Det som är kul är att det faktiskt ses som ett eget ämne!

Kommentarer är stängda.

Upptäck mer från Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa