Bästa mobilsajterna – bygg en egen

Internetworld presenterar sin syn på vilka Sveriges bästa mobilsajter är. Om du får inspiration av detta och har innehåll som skulle kunna intressera människor på andra ställen än framför datorn, är det kanske dags att bygga en egen mobilwebb?

Cameronmoll reder i så fall ut begreppen på ett bra sätt. Det finns fyra sätt grovt räknat.

  1. Gör ingenting. Det låter konstigare än det är. Inte minst Operas mobila webbläsare gör ett bra jobb med att omvandla vanliga webbplatser för mobil läsning. Men det är ändå ett alternativ som har svaga punkter.
  2. Använd bara rå HTML. Ingen design, inget visuellt alls. Som i webbens barndom ungefär. Mobilvänligt men trist.
  3. Särskilda stylesheets. Är, tycker jag, ett av två huvudalternativ.
  4. Särskild mobil webbplats. Det andra huvudsakliga alternativet.
%d