Blogg-PR svårt också för ”de bästa”

Sedan en tid tillbaka riktas kraftigt missnöje mot PR-byrån Edelman för att de använt bloggar på ett oärligt sätt – de har kort sagt brutit mot alla oskrivna regler som finns inom sociala medier. Byrån har skapat bloggar under falsk flagg åt en kund.

Kunden, Wal-Mart, betalar ett högt pris i förlorat anseende och skamfilad trovärdighet. Edelman själva betalar ett ännu högre pris. De faller hårt från en position som byrån som bäst förstod sociala medier, en position de aktivt eftersträvat.

Varken Edelman eller Wal-Mart är särskilt intressanta ur en svensk synvinkel. Men händelseutvecklingen har mycket att lära alla som funderar över hur bloggar kan integreras i marknadsföringen.

Det finns hur mycket som helst skrivet om denna affär. Låt mig rekommendera följande två ingångar om du är intresserad:

%d bloggare gillar detta: