Mellanrubriker lockar läsarna

Ett av de viktigaste skrivtipsen för en webbredaktör handlar om mellanrubriker. Använd dem frikostigt. Med läsare som vill ha överblick, som fattar sekundsnabba beslut och i princip alltid skumläser en sida är mellanrubrikerna några av dina bästa vänner.

Lär dig rätt teknik för bra mellanrubriker

Jag skriver lite kortfattat om detta i Webbredaktörens ABC (mellanrubriker sidan 8, rubriker sidan 5). Vill du veta ännu mer vill jag tipsa om Copybloggers How to Write Exquisite Subheads. Tre grundläggande tekniker, menar författaren, kan du överväga att använda.

  1. Uttryck en tydlig fördel (”Bli en bättre webbskribent”)
  2. Berätta vad läsaren bör göra (”Ladda ner Webbredaktörens ABC”)
  3. Skriv mellanrubrikerna först – det gör det enklare att strukturera texten

Skapa överblick din första uppgift

Mellanrubriker är illustrativa för skriva för webben i allmänhet. Det handlar inte om att det ska vara kort eller begränsat. Det ska vara väldigt tydligt strukturerat, överblickbart och uppmana till handling.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: