Intranät utan finesser skapar mångmiljonvärden

British Airways intranät är allt annat än high-tech. Men från en gammal plattform har de lyckats bygga ett intranät som skapar ett uppskattat värde på runt 700 miljoner kronor per år.

En fallstudie kring BAs intranät ger oss flera intressanta insikter. För det första hur mycket mer vi kan mäta än bara daglig användning (även om de har koll på den också). Alla resor bokas på intranätet, 75 procent av personalen har varit med på online-kurser etc.

För det andra har de en total inriktning på självservice. Deras intranät handlar inte om publicering eller nyheter. Det handlar om att skapa produktivitet. Jag som tror på ordets makt tilltalas starkt av att BA valt att kalla ledningsgruppen för intranätet ”Employee Self Service Leadership Team”. Redan där sätts förväntningarna, kraven och uppföljningen i rätt sammanhang.

%d bloggare gillar detta: