Mikrobloggar gör intern kommunikation enkel

Mikrobloggar som Twitter och Jaiku kan vara värdefulla verktyg för arbetsgruppen eller den lilla organisationen. Via Vassa eggen hittar jag Claes Magnussons beskrivning av hur Twitter används av honom och hans kollegor.

Med ett enda kort SMS kan jag direkt meddela alla andra (intresserade) i min organisation om vad som borde göras. Vem som helst i organisationen kan snabbt svara att denne fixar detta och de andra ser både frågan och svaret och vet att det blir fixat.

Vi arbetar nu också med att knyta maskiner och processer till Twitter. På så sätt kan du få ett litet diskret SMS när en produktion är klar, en offert gått ut, ännu ett kvartal visat vinst, fotbollslaget vunnit, börsen gått ner eller vilka rapporter du enkelt vill kunna prenumerera på.

Intressant. Och ännu ett tecken på hur verktyg som byggs mest för att det är kul får otroligt många användningsområden, inte minst inom företag och organisationer. Se exempelvis hur den privata bloggen utvecklats till företagsblogg och kanske framförallt intranätblogg.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

Upptäck mer från Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa