Tävling: Sveriges bästa intranät

Har du Sveriges bästa intranät? Ta chansen och få ditt intranät bedömt i en ny tävling. Anmäl dig senast den 1 mars.

Tävlingen Sveriges bästa intranät arrangeras av RIM, som länge utsett Sveriges bästa personaltidning. Jag ingår i juryn tillsammans med Kicki Strandh och Per Torberger.

De kriterier vi utgår från är redaktionell kvalitet, tillgänglighet, användarvänlighet, funktionalitet och hur intressant och attraktivt intranätet uppfattas – kort sagt vilken nytta intranätet skapar för medarbetarna och organisationen.

Kan man då utse ”Sveriges bästa intranät”? Självklart inte. Det är per definition omöjligt eftersom ingen kan bedöma alla Sveriges intranät. Men så funkar alla utmärkelser av detta slag, inklusive den internationellt mest erkända. Det handlar om det bästa av de som ville bli bedömda.

Att jag valde att tacka ja till att ingå i juryn beror framförallt på att vi diskuterade fram en bra definition på ”bästa” och ett gott bedömningsunderlag. Det är ett starkt fokus på nytta. Du har alltså chansen även om du inte använder de senaste pukorna och trumpeterna, så länge ditt intranät skapar de effekter ni vill ha.

Ett exempel på det är att utvärderingsresultat ska ingå i ditt bidrag — liksom för övrigt en beskrivning av förvaltningsorganisationen, vilket också säger mer om hur bra intranätet egentligen är än att det finns en cool funktion.

Så varför inte ta chansen att ställa upp?

2 kommentarer

  1. Hej Fredrik

    Det hade varit intressant att veta om ni i juryn ger feedback på bidragen?

    Tack på förhand!

    1. Hej – eftersom tävlingen är ny är det omöjligt att svara på. Det beror helt på hur många som anmäler sig.

      Hoppas ni vill vara med!

Kommentarer är stängda.

%d