Intranätserien: Intressematchning på intranätet

I det första numret av Intranätserien är det fullt fokus på intranätets kanske viktigaste jobb — att lätt hjälpa människor att hitta kollegor. Svenska Spel visar hur de löst en del av behovet med en spännande realtidstjänst för intressematchning.

Idag startar jag något som ska bli en serie publikationer om intranätets viktigaste uppgifter, allt baserat på de omfattande behovsdata jag har tillgång till via mina och mina kollegors intranätprojekt.

Förhoppningen är att Intranätserien ska ge tips och exempel som underlättar vägen till allt mer nyttoskapande intranät, det som numera ofta kallas för ”den digitala arbetsplatsen”.

Först ut är ”Ditt intranäts viktigaste jobb: Hitta en kollega”.

Förutom åtta detaljerade punkter om vad en bra tjänst för personsök ska leverera, eller underlätta, berättar Svenska Spel hur de på sitt nya intranät valt att försöka matcha människor och intressen.

Svenska Spels tjänst för intressematchning på startsidan för intranätet "Hemmaplan".
Svenska Spels tjänst för intressematchning på startsidan för intranätet "Hemmaplan".

 

Ambitionsnivån med serien är rimlig, kan vi säga. Någon eller några publikationer till planerar jag under året. Vi får se. Men håll koll på wpr.se/amnen/intranat/ så kommer du inte att missa något.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

Upptäck mer från Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa