Kommunikationsavdelningen styr fortfarande intranätet (eller?)

Episerver är störst. Kommunikationsavdelningen dominerar. Och en hög andel av medarbetarna kan faktiskt nå sina intranät hemifrån. I varje fall om man ska lita på de preliminära svaren från IntraTeams svenska intranätundersökning.

Undersökningen är nu i slutskedet men du hinner fortfarande svara och bidra till en ännu mer korrekt bild. IntraTeam har alltså publicerat en del resultat – bland annat om system och tillgänglighet – men allra mest intressant är frågan om vilka avdelningar som ansvarar för intranätet.

73,8 % säger att det är kommunikationsavdelningen. Det är i sig inget problem, kommunikatörerna har en viktig roll för att skapa god service. Men den näst mest angivna avdelningen är IT — på 15 %. Det antyder att det tvärorganisatoriska intranätet som utgår från kärnverksamheten och ytterst är en metod för verksamhetsutveckling ännu inte har riktigt hittat sin plats i svenska organisationer.

Vi får se vad staplarna visar när undersökningen är klar. Ägandet och ansvaret är, tror jag, en av de verkligt intressanta diskussionerna vi kan få underlag kring.

1 kommentar

  1. Ägarskap och ansvar för intranätet skulle nog idealt ligga på den funktion som har ansvar för organisationens verksamhetsutveckling. I alla fall om man ser intranätet som ett verksamhetssystem för stöd och effektivitetshöjning.

Kommentarer är stängda.

Upptäck mer från Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa