Recensioner: Sagt om Webbredaktörens handbok

Recensioner av Webbredaktörens handbok. Har jag missat din? Skicka länken.

portabla media

Webbredaktörens handbok är på 156 luftiga sidor, ändå tycker jag att Fredrik Wackå lyckas med att gå igenom det mesta som man behöver veta för att göra ett bra jobb i de många roller som en webbredaktör sätts att sköta.

Själv har jag arbetat med webb sedan mitten av 1990-talet, och har ärligt talat en ganska stöddig syn på min kunskap i ämnet. Ändå ger Webbredaktörens handbok en rad aha-upplevelser.

Webbredaktörens handbok är lika självklar på informationsavdelningen som någonsin Christer Hellmarks Typografisk handbok var när man “skrev för tryck”.

TkJ — Sveriges största IT-blogg

Boken är mycket välskriven och det märks att Wackå vet vad han pratar om. Han har ett pedagogiskt och lättläst språk, och använder sig ofta av konkreta exempel.

Copywriter.se

Fredrik Wackå är ett mångårigt proffs inom webbredaktörsvärlden. Och hans nya bok Webbredaktörens handbok är lika bra som jag trodde. Den ger konkreta råd och insikt, väldigt många till och med (som även jag har nytta av, bra Fredrik!).

Tillgänglighet på webben, Lars Karlsson

Boken är genomtänkt, genomarbetad och har ett gediget innehåll. Det finns många bra exempel och referenser.

BF Rosendahl

Boken är konkret skriven, med bra exempel och handfasta tips. Den har ett personligt tilltal och enkelt språk (vilket är 2 av Wackås käpphästar – så han lever som han lär). Det är en lättläst och sympatisk bok. Den är också informativ.

Biblioteket.se, signaturen ”Foster”

Mycket läsvärd bok. Författaren Fredrik Wackå ger här värdefulla råd till både marknadschefer, som vill bli bättre på att kommunicera med sina kunder på webben, och oss webbredaktörer som har till yrke att hjälpa till.

Kal Ström

…Webbredaktörens handbok är riktigt bra. Den ska jag köpa till mina kunder.

Karin på Twitter

Tänk om all kurslitteratur hade varit så här trevlig att läsa.

Maria Niemi

Den är lättläst och helt lysande i sina analyser och råd om hur man som webbredaktör ska jobba. Den är faktiskt helt briljant på det området.