Site icon Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Har du fått spam med bokreklam?

Det har gått ut ett mejl med reklam för Webbredaktörens handbok som vissa uppfattar som spam. Förlaget ber om ursäkt och du kan läsa förklaringen här.

Så, spam är riktigt känsligt. Det visste vi. Jag är däremot uppriktigt förvånad över att så många hjärndöda tar sig tid att anonymt kontakta författaren men inte fundera på vem som marknadsför en bok (det vill säga förlaget). Det är nästan så att de förtjänar spam 😉

Hur som helst. Jag är lika irriterad över utskicket som någon annan. Det är i flera avseenden tvärt emot vad boken rekommenderar, vilket är en ironi i sig. Förlaget — No Digit Media — erkänner att de gjort bort sig. Inga bortförklaringar, vilket hedrar förläggaren Urban Lindstedt. Så här skriver han i en diskussionstråd på Webmasters Network.

Jag hade naturligtvis fel. Jag ber alla mottagare om ursäkt och lovar att jag aldrig kommer att använda infoos adresser till något annat än infoos verksamhet i framtiden. Jag har fått både arga mejl och telefonsamtal under dagen. Jag vill också påpeka att författaren är lika upprörd över utskicket som många av mottagarna.

Ibland gör man misstag. Jag är inte säker på att ni kommer acceptera min ursäkt, men den är ärligt menat.

Exit mobile version