Site icon Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Connection07 om nya webben

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; } .flickr-yourcomment { } .flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; } .flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }

Har precis kommit fram till Göteborg och konferensen Connection07, där jag senare ska prata om hur företag och organisationer kan ge sig in i samtalet på nätet.

Just nu pratar Henrik Torstensson om de grundförutsättningar som gjort ”den nya webben” möjlig.

Hoppas få tid och lust att senare återge en del av det som sägs eller diskuteras.

Uppdaterat: Höjdpunkterna för mig, förutom att få tala själv, var många. Som alltid på konferenser har man hört det mesta förr men det ger en extra dimension att träffa människorna man läst och reflekterat över tidigare. Roger och Rasmus var bra exempel på detta – inte minst Rogers kompromisslösa inställning till tillgänglighet var uppfriskande.

En iakttagelse är hur mobilt internet blir allt mer i fokus. Nu var visserligen Anna från 3 på plats och pratade just mobila lösningar men jag tror inte att intresset väcktes av bara detta. Nej, det är något mer på gång även om jag har svårt att sätta fingret på vad. Är det vår (branschens) inbyggda rastlöshet som letar efter ”nästa projekt” eller börjar det uppstå mobila behov från våra kunder eller andra målgrupper? Jag tror på det sistnämnda — också bortom de uppenbara tjänsterna som musik eller ringsignaler.

Exit mobile version