Connection07 om nya webben

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; } .flickr-yourcomment { } .flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; } .flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }

Har precis kommit fram till Göteborg och konferensen Connection07, där jag senare ska prata om hur företag och organisationer kan ge sig in i samtalet på nätet.

Just nu pratar Henrik Torstensson om de grundförutsättningar som gjort ”den nya webben” möjlig.

Hoppas få tid och lust att senare återge en del av det som sägs eller diskuteras.

Uppdaterat: Höjdpunkterna för mig, förutom att få tala själv, var många. Som alltid på konferenser har man hört det mesta förr men det ger en extra dimension att träffa människorna man läst och reflekterat över tidigare. Roger och Rasmus var bra exempel på detta – inte minst Rogers kompromisslösa inställning till tillgänglighet var uppfriskande.

En iakttagelse är hur mobilt internet blir allt mer i fokus. Nu var visserligen Anna från 3 på plats och pratade just mobila lösningar men jag tror inte att intresset väcktes av bara detta. Nej, det är något mer på gång även om jag har svårt att sätta fingret på vad. Är det vår (branschens) inbyggda rastlöshet som letar efter ”nästa projekt” eller börjar det uppstå mobila behov från våra kunder eller andra målgrupper? Jag tror på det sistnämnda — också bortom de uppenbara tjänsterna som musik eller ringsignaler.

6 kommentarer

 1. Vet inte om jag skulle kalla min inställning för just kompromisslös… snarare… bestämd. Kompromissa går att göra om det är befogat, men jag tycker många kompromissar alldeles för lätt.

  Tack själv för en bra presentation. Om mina ögonlock föll ner var det inte på grund av den ;-).

 2. ”Bestämd” är nog ett bättre ord, Roger. Köper det. Men din attityd var skönt kompromissovillig, i varje fall, och det är alldeles för få som verkligen vågar stå för något.

 3. Du fick mig att komma ur garderoben. 😉 Inte bara Oslagbar längre.. Du har en poäng i det att man ska stå för vem man är. Fast Mats Hård funkade ju..

  Försöker få skolan att vakna. Ungdomarna har en helt ny verklighet där ute men skolan är inte med. Ett försök är http://framtidspedagog.blogspot.com och en hemsida som Roger J skulle gråta över eftersom den är gjort i iWeb med bilder http://www.framtidspedagog.nu. Men vad gör man när man bara gör vad man kan!? Vi tror stenhårt på det här.. Har du idéer?

 4. Stefan – Mats H funkade eftersom det var skönlitterärt till sin karaktär. Det jag talade om vad företags- och organisationsbloggar och det är en annan dynamik, tror jag.

  Angående pedagogiken har jag inga konkreta tips, i varje fall inte bara genom en snabb titt.

 5. Vet att Hård var fiction och lite av charmen med bloggandet tycker jag personligen kan vara att leka med med språket OCH ibland verkligheten.. Fast det är klart inte som representatnt för Volvo eller Center för Skolutveckling..

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: