Fredrik Wackå

Jag är konsult och utbildare, och jobbar på båda de sätten för att webbplatser och intranät ska skapa rätt nytta för rätt människor.

Jag är svensk representant för nätverket Customer Carewords, som grundat och driver utvecklingen kring Top Task Management.

Jag driver sajten Intra2 i Sverige tillsammans med danska vänner som startade detta enkla och värdefulla sätt att dela sitt intranät med andra intranätpraktiker.

Jag skriver om dessa ämnen, både i bokform och här på bloggen.

Kursomdömen, exempel

Workshopledare vid Intranätdagarna 2016 (arrangerad av Ability Partner)
På en skala 1-5 fick dagen betyget 4,65 för innehåll och 4,55 för presentation.

Den här dagen kom som ett paket på julafton eftersom vi precis ska sätta igång en förstudie för att ta fram ett nytt intranät. Fredrik var en lysande och engagerad pedagog under hela dagen.

Kursledare för Företagsuniversitetets kurs ”Certifierad webbredaktör”
Vårkursen 2016 fick (för block 1 som jag ledde) snittbetyget 4,6.

Inspirerande och otroligt kunnig lärare.

Framgångsrika projekt, exempel

Kriminalvårdens webbplats, där jag ledde analys- och strategiarbetet samt bistod i projektgenomförandet, utsågs till Bästa offentliga webb 2014 vid Episerver Awards. Samma webbplats utsågs 2016 till en av Sveriges fem bästa myndigheter på nätet av Internetworld.

Tydlighet är nyckelordet hos Kriminalvården – här är det föredömligt lätt att hitta rätt, och lika lätt att förstå.

Sveriges Kommuner och Landstings webbplats, där jag var engagerad i arbetet med ny informationsstruktur samt länge har utbildat webbredaktörer, utsågs även den 2016 till en av Sveriges bästa webbplatser av Internetworld.

Flera intranät jag arbetat med – kring allt från behovsanalys till utbildning – har också uppmärksammats. Senast utsågs Svenska Spels intranät till Nordens bästa intranät 2016.

Kunder

Jag har arbetat som konsult och utbildare under 15 år. Listan med spännande företag och organisationer som jag har, och har haft, förmånen att arbeta med är lång.

Några exempel på företag är Höganäs AB, Awapatent, Lantmännen, Arla, SMHI och Wasa kredit.

I kommunsektorn har jag framförallt utbildat redaktör (från Vellinge till Skellefteå). Mer omfattande projekt i denna sektor har jag haft tillsammans med Malmö stad, Norrköping, Karlstad och Gävle för att nämna några.

Den högre utbildningen representeras i kundlistan av Uppsala universitet, Chalmers Tekniska högskola, Malmö högskola och Högskolan i Halmstad.

Bland de statliga myndigheterna märks bland annat SIDA och Tillväxtverket, men också där har ytterligare ett 10-tal engagerat mig som utbildare.

Tack för bra samarbete!