Site icon Webbrådgivaren Fredrik Wackå

Malmös webb sämst av de stora?

Landets tre största städer har lanserat nya eller utvecklade webbplatser under våren, noterar 24-timmarsbloggen. Och storleksordning visar sig vara lika med kvalitetsordning.

Fast du får förstås bedöma själv. 24-timmarsbloggen menar i varje fall att Stockholms (stora) omgörning har gett bäst resultat. Göteborg har engagerat sig mycket i det grundläggande webbarbetet som struktur och strategi, och lyckats ok.

Malmö däremot…

Malmo.se känns slapp, halvhjärtad och sorgligt nog i sitt formspråk ungefär lika fräsch som den version av Orebro.se jag själv levererade som konsult 2001. Det har hänt en del sedan dess.

Lokalpatrioten i mig vill protestera och kalla Patrik Hamberg på 24-timmarsbloggen för ännu en översittande 08 eller nåt 🙂

Men det går inte. Visserligen har sidan blivit mindre rörig, vilket var djupt efterlängtat. Visserligen finns det en del lovande utvecklingsplaner som den med e-petitioner. Det räcker bara inte.

Informationen är fortfarande för grund på många ställen. Det finns inte tillräckliga ansatser för att skapa ett bra verktyg för kommunal självservice. Och sen formgivningen…? Har Malmö stad bytt profil och börjar med webben? Det känns åtminstone inte som den organisation jag möter i annan kommunikation.

Exit mobile version