Blogg för att förmedla kunskap

JKL Blog bjuder idag på en analys av Europaparlamentsvalet 2004 i Sverige. Analysen som sådan är inte särskilt intressant. Den innehåller övertolkningar av valresultatet och påståendet att Junilistans framgång skulle visa att partiprogram och sakfrågor minskar i betydelse är allt annat än insiktsfull. Man skulle kunna hävda det motsatta med samma trovärdighet. Dessutom begår analytikern misstaget att dra direkta slutsatser av ett europaval för kommande riksdagsval.

Men strunta i slutsatserna.

Det intressanta är metoden. Vad vi ser är en ”executive summary” i blogg-format, och på det sättet skulle många företag kunna arbeta. Potentialen är den samma som med de mer bearbetade sammanfattningarna men det är enklare, billigare och mer omedelbart.

%d bloggare gillar detta: