Nya svenska företagsbloggar – och flest finns det i Skåne

Sakta men säkert ökar antalet svenska företagsbloggar. Idélaboratoriet i Malmö startade ”The Serious Innovation Weblog” i måndags, och om du vill prenumerera(?) på den finns det en feed. Lycka till Jonas och Andréas!

Häromdagen fick jag dessutom höras talas om JTB World, från ett enmansföretag. Var Jimmy som driver den bloggen finns geografiskt vet jag inte, men annars tycker jag mig se en dominans för Skåne i det svenska företagsbloggandet. Förutom Idélaboratoriet och denna blogg finns Nils Hanssons Åkeri, Informatören och Årstiderna.

Det kan vara rena tillfälligheter. Det kan också vara så att ett visst avstånd från respektive branschers centrum – som ju oftast finns i Stockholm – gynnar kreativitet och nytänkande. Jag vill tro på det sista, så jag väljer helt enkelt det alternativet…

%d bloggare gillar detta: