Eniro förklarar sitt sökordsnätverk

Eniros blogg får vi i dag veta lite kring tankarna bakom deras nya sökordsnätverk. De tycks satsa på personlig service och, påstår de, hög kvalitet i nätverket. Samt förstås att all administration sker på svenska vilket ju inte är fallet med Google Adwords som kraftigt dominerar marknaden.

Det är ett intressant alternativ även om jag tror att servicenivå och språk inte ska överskattas. Sökordsannonsörer vill vara där människor söker. Om det kräver att de eller deras ombud sköter allt själv, och dessutom på engelska, tror jag att de gör det. Det är måhända självklart men nyckeln till framgång för Eniro är givetvis inte att skapa det ”bästa” sökordsnätverket utan att kraftigt höja sin andel av de sökningar som görs i Sverige.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: