Direktblogg från akustikerkonferens

Att blogga ”direkt” från stora konferenser blir allt vanligare. Till och med här i Sverige får konferensarrangörer i dag räkna med att någon i publiken löpande reflekterar kring och kommenterar det som utspelar sig.

Men än så länge är det, såvitt jag vet, ovanligt att svenska företag själva använder en blogg som en del av konferensens kommunikation och dokumentation. Därför är det faktiskt rätt kul att just nu vara mitt uppe i ett sådant projekt.

Uppe i nordvästra Skåne pågår i dag och i morgon Ecophon 5th International Acousticians’ Seminar. Ecophon har anlitat mig för att löpande rapportera på deras företagsblogg Acoustic Bulletin om konferensen, som riktar sig till en liten och högt specialiserad yrkesgrupp: Akustiker.

Målet är inte att tränga ner i akustikens alla detaljer. Det finns det andra kanaler för. Bloggen ska i stället förmedla närvaro och ge korta inblickar i det som sägs. Så liten är nämligen inte yrkesgruppen att alla är på plats och man kan säga att bloggen under dessa dagar ska erbjuda det näst bästa alternativet (bäst är givetvis att vara där).

Förhoppningsvis ska innehållet också fungera som en förlängning av konferensen för dem som är där. När de kommer hem finns inte bara de formella presentationerna tillgängliga utan också ett bredare material.

Det är en test och vi provar oss fram. Jag har under första dagen exempelvis valt att jobba mer med ljud och bild än text, vilket ju inte är en naturlag. Ska bli mycket intressant att följa upp.

%d bloggare gillar detta: