Poddradio kommer klara konkurrensen från video

Poddradio har knappt slagit igenom hos företag och organisationer – men det gör den under 2007! – och redan finns det de som tror att video kommer att vara mer intressant än ljud. Poddradion skulle då vara ett slags mellanting. En station längs södra stambanan där bara en ensam student kliver på, ungefär.

Jag tror inte en sekund på det. Ljud och video fyller olika behov och ger olika förutsättningar för konsumtion. Nu visar det sig dessutom att människor lyssnar längre på ljud online än de tittar på video på nätet. Detta enligt en undersökning som Shel Holtz refererar och han tipsar också om en katalog med poddradio från företag. Lite tunn än så länge men som en liten provkarta kanske den kan vara värdefull.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: