Förändrad mediemätning: Psykografi, inte demografi

Mediebranschen står inför en betydande omställning av hur de mäter, och därmed värderar, sitt innehåll. Både sättet att betrakta målgrupp och genomslag kommer att behöva förändras i takt med att webben förändras.

Det är alltid lika genomtänkta PRfekt som funderar kring massmedier och medieundersökningar. Det är ett långt resonemang men om slutsatserna intresserar dig kan artikeln i sin helhet vara värd att kika på. Det som förändras, menar Mattias, är:

Målgruppsdata:
Demografi (ålder, kön, inkomst etc)–> Psykografi (t ex sökord eller personliga texter om vad man gillar)

Genomslagsmått:
Medievanor (brukar du se/lyssna/läsa denna kanal?) –> Engagemang (vilka har länkat till och/eller kommenterat innehållet?)

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: