Realtidssamarbete tar fart(?) på de stora företagen

Google Wave kan man tycka vad man vill om. Men att det finns en poäng med realtidssamarbete är uppenbart och en ny lösning gör kanske steget enklare för de allra största organisationerna.

Hajpen kring Google Wave var enorm. Själv var jag bitter över att jag ”aldrig” fick en inbjudan — men när jag väl fick den försvann entusiasmen fort. Än så länge har jag inte hittat något perfekt användningsområde, måste jag säga.

Jag är inte ensam om skepsisen. Men det finns å andra sidan många som fastnat för tanken på en starkt kollaborativ tjänst där utbytet sker i realtid. När SAP nu erbjuder en liknande lösning öppnar sig också nya möjligheter.

SAP är ju starka hos de allra största. Med sina system för informationshantering, självservice och mycket annat är SAP själva infrastrukturen på många ställen. De har en trovärdighet som få andra (att användarna brukar svära över systemen är en annan diskussion…).

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d