Att inte publicera är ett av dina viktigaste beslut

För dig som ansvarar för en stor sajt är beslutet att inte lägga ut något, liksom beslutet att ta bort, minst lika viktigt som vad du faktiskt bestämmer dig för att publicera.

För bara några dagar sedan skrev jag om hur dyrt ditt webbinnehåll är. Min kollega Gerry fortsätter nu med samma typ av tankegång.

The most important decisions in web management are what you don’t do, what you take away from your website rather than put up on it.

Gerry formulerar också hur fel det blir när avsändaren publicerar för sin skull, för sin effektivitet, och inte för att spara tid åt läsaren. Detta känner du nog igen från många intranät. Det är lika vanligt som allvarligt.

It goes like this: the HR department quickly puts all policies on the intranet. That saves the HR department time because now they can tell the employee: it’s on the intranet, go look for it yourself. So, what departments are doing is shifting time and effort from their budget line and spreading them across the employee base. It’s a bit like the sub-prime mortgages philosophy: if you spread something out enough it a kind of dissolves and disappears. Except it doesn’t.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d