Länkar vinnande metod i Google-tävling

Google är den viktigaste sökmotorn och i stigande grad intresserar företag och organisationer sig för att ligga högt i träfflistorna. Exakt hur Google rankar sidor är en hemlighet, även om många metoder för att hamna högt är kända. Titta t.ex. på sökningen mediaanalys som är viktig för oss… 🙂

Nyligen utlystes en tävling om att vinna i Googles rankning med den påhittade termen ”nigritude ultramarine”. Den första omgången är avgjord och den vinnande strategin var, föga förvånande, länkning. Vinnaren lyckades genom att lägga så många länkar som möjligt med länktexten ”nigritude ultramarine” till sidan han ville få högt rankad.

Optimering av sidor för sökmotorer handlar alltså både om att arbeta på rätt sätt med innehållet som sådant, och om att ha en slags PR-strategi för sina sidor. Detta är ingen nyhet men tävlingens resultat understryker vikten av att arbeta med båda delarna.

%d bloggare gillar detta: