”Herr Pettersson till kassan”

Ny Teknik skriver att varuhusmusik kan vara full av dolda budskap. Varuhuset Shimonoseki Daimaru spelar ”Help” när det behövs hjälp någonstans och Queens ”I was born to love you” hörs i lokalerna när hela månadens budget har uppnåtts.

Jag har alltid trott att ljud är en bra leverantör av kommunikation (obs – reklam för våra tjänster…) och i det här fallet inser jag att KF var en föregångare i slutet av 80-talet. Då jobbade jag som butiksbiträde på ett storköp i Malmö och när det var strul i butiken gick larmet. ”Herr Pettersson till kassan” ropades ut i högtalarna och det var signalen att vi alla skulle rusa till kassan för att hjälpa till. Det japanska varuhuset må ha skapat en mer sofistikerad lösning, men dolda budskap i butiken – där ligger de efter.

%d bloggare gillar detta: