Intervjuad av Japans Financial Times om företagsbloggar

Tänkte skryta lite…

Jag har intervjuats för en artikel om företagsbloggar på nikkeibp.jp. Just det, japanska. Alla som blivit intervjuade kan berätta hur intresserad man är av vad det verkligen blev av allt som sades. I det här fallet har jag faktiskt ingen aning. Jag kan framstå som oerhört smart, oerhört dum eller allt däremellan.

Kul är det ändå att ämnet lyfts fram. I detta fallet är det en tongivande webbplats som motsvarar di.se eller ft.com i Japan. Vem vet, kanske även våra svenska medier ska vakna snart…?

För övrigt är detta ett bra exempel på en av bloggandets stora fördelar. Börja skriva om något som intresserar dig. Gör du det bra nog blir du snabbt en röst att räkna med, och då kommer uppmärksamheten. Och även om det är bra för egot, är den viktigaste konsekvensen att du får nya kontakter och – med lite tur – nya affärsmöjligheter. I mitt fall dock är just den följden lite långsökt. Jag tror inte att det är läge för en japansk filial.

%d bloggare gillar detta: