Första svenska VD-bloggen

Så har Sveriges första VD-blogg kommit ut på nätet. Det är Jan Kilström, VD för transportföretaget Nils Hansson i skånska Ljungbyhed, som startat NH Blogg.

Låt mig direkt säga att jag här berättar om en kund till W PR & Info. Jag har hjälpt honom att välja verktyg och berättat en del om webbloggar generellt, men skrivandet står givetvis Jan för själv.

Just VD-bloggar är en tydlig trend inom företagsbloggandet internationellt. Det finns exempelvis en ”klubb” för VD:ar som bloggar och flera av de mest kända bloggarna kommer från människor i företagsledande ställning, som Sun Microsystems Jonathan Schwartz. Men nu behöver vi inte kika utomlands för att hitta en VD som bloggar.

NH Blogg är inte bara den första svenska VD-bloggen. Det är en av de allra första svenska företagsbloggarna överhuvudtaget. Om man bortser från oss som är i kommunikationsbranschen (som denna blogg och JMW Kommunikation) kan vi räkna dem på ena handens fingrar: Staffans Seriers Blog och Björn Thomasson Design är några exempel.

Om du vill prenumerera på NH Blogg finns den som RSS. Mer information om att prenumerera på bloggar hittar du på BloggDirekt.

%d bloggare gillar detta: