Bolagskriser lyft för pr-branschen

Bolagskriser lyft för pr-branschen, skriver Svenska Dagbladet. Men kanske är en av kommentarerna till artikeln mest intressant: ”Kriskonsulter påminner mig om lössen som frodas i ohygien och smuts…” Om vi lämnar tonen i inlägget åt sidan, har skribenten en poäng. Det lyft artikeln handlar om är inget annat än ett misslyckande. Branschen har ju den kunskap som krävs för att förhindra kriser – i varje fall tillsammans med bland annat organisations-, management- och CSR-konsulter. Ändå uppstår kriserna.

Jag har av uppenbara skäl inget emot att det går bra för pr-branschen. Men jag tycker det är synd, och värt eftertanke, att lyftet kommer på grund av ”smuts”. Vi borde tjäna stora pengar på att våra kunder lyckas, inte för att de har misslyckats.

%d bloggare gillar detta: