Dags att kika på ”podcasting”

Ok, du kanske tycker att jag tjatar om bloggar, wikis och andra relativt nya former av webbpublicering. Men det är bara att bita ihop. Jag är övertygad om att vi faktiskt just nu ser en grundläggande förändring av kommunikationsvärlden. Så därför rekommenderar jag denna grundläggande artikel om ”Podcasting”.

I korta drag handlar det om att, enkelt och smidigt, distribuera radioprogram till människors mp3-spelare. Därav begreppet, som refererar till Apples spelare iPod.

Det finns exempel på kommersiell användning redan. Eftersom allt fler mobiltelefoner får mp3-funktionalitet och snart nog möjlighet att prenumerera på uppdateringar är det bara en tidsfråga innan internkommunikation kommer att podcastas. Särskilt i organisationer där många anställda ständigt är på språng, till exempel säljare eller chaufförer.

%d bloggare gillar detta: