Ett brev till framtiden

Vi har väl alla sett reklamfilmen där bilden av hur människor besöker sig själv i framtiden målas upp. Det är reklam för pensionsförsäkringar, tror jag. Kanske AMF? Hur som helst, nu kan du göra det själv – fast tvärtom. På FutureMe.org kan du skicka dig ett e-postbrev för leverans ända fram till 2035. Den trista standardfrågan i anställningsintervjuer kring vad du gör om fem, tio år blir plötsligt spännande. Svara på den och skicka svaret till dig själv om tio år.

Naturligtvis är detta en tjänst utan något som helst praktiskt värde. Men tidsperspektiv kittlar. Det enda vi inte vet något säkert om, framtiden, är det enda vi egentligen vill veta något om.

Ett problem i sammanhanget är att jag skulle bli förvånad om dagens e-postsystem – och därmed den adress man skriver in – överlever till 2035. Kanske bättre att satsa på 2008 eller nåt.

%d bloggare gillar detta: