Vi behöver en metafor för RSS

Hoppas att Dave Taylor hittar den metafor för RSS som han letar efter. Det är inte helt lätt att på två minuter förklara vad det är och vilka fördelar det innebär. Jag är i Strasbourg idag och höll under förmiddagen en workshop (om webbstruktur) där vi kom in på RSS. Förhoppningsvis nådde jag fram, men visst skulle vi ha nytta av en enkel och träffsäker beskrivning. ”Automatisk webbsurfning” är ett vanligt förslag. Men visst måste det finnas ett bättre?

Jag brukar försöka göra en liknelse med e-post, men till skillnad från e-post så får man inget man inte har beställt. Man bestämmer också när och hur man vill läsa det på ett mer kontrollerat sätt än med e-post.

Fast kanske löser denna situation sig själv när Internet Explorer 7 släpps. Denna version kommer att inkludera stöd för RSS, vilket Firefox redan har, och kanske är ”en ny slags favoriter” (som Microsoft skriver) en visserligen begränsad men också enkel beskrivning?

1 kommentar

  1. Varför inte ”Informations prenumeration” fast egentligen skulle det väl vara ett ord och då blir det så lååångt. Men det är ju vad det är, man prenumererar på information.

    Hälsningar
    Carita Holmberg

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: