Nokia startar tre företagsbloggar

Så sprang finländarna om oss… Nokia har startat tre företags-/medarbetarbloggar kring sin plattform S60. See into S60 är en gruppblogg som författas av sju medarbetare i S60-teamet medan MRKTNGman och Tommi’s S60 applications blog är individuella expertbloggar.

Nokia är tydliga med att de står bakom och att samtliga bloggare är anställda på företaget. Lika tydligt gör de att åsikterna är personliga och inte nödvändigtvis representerar Nokias officiella åsikt. Se exempelvis hur Tommi Vilkamo uttrycker saken, och notera att allt material görs tillgängligt under en Creative Commons licens. Det tyder på att Nokia skaffat sig en insikt som går bortom hajpen bloggar (läs mer om Creative Commons).

Såvitt jag känner till är detta de första externa bloggarna från Nokia, om vi bortser från att medarbetare säkert använder konsumenttjänsten Lifeblog. De ansluter sig därmed till Arla som ett av de första stora skandinaviska företagen att börja blogga.

Det går undan nu.

%d bloggare gillar detta: