Du styr tekniken

När du först hör talas om bloggar är det lätt att uppfatta det hela som en subkultur för sig själv. Det är det också för vissa människor. Jag hörde ordet ”bloggfundamentalister” som en träffande beskrivning nyligen. Men som en redaktör på New York Times säger när de nu rullar ut ett antal bloggar: ”En blogg är bara en teknisk grej… Vi kommer att använda tekniken på vårt sätt.”
Precis så är det. I grund och botten handlar det om enkel publicering med lite speciella funktioner. Hur du kan ha professionell nytta av detta är upp till dig. Det jag tycker är viktigt att komma ihåg är att dina läsare, som trots allt börjar bli mer bloggkunniga, förväntar sig en annan typ av kommunikation – mer personlig, mer resonerande. Men några regler finns det inte, och framförallt ingen subkultur du måste bli engagerad medlem i.

%d