Dina bilder enkelt till en blogg

K800 med BloggerI slutet av februari presenterade Sony Ericsson sin nya mobil K800 i media. Den är först i sitt slag, åtminstone om man ser till att bloggfunktionalitet är inbyggd från början. Bilder tagna med den kraftfulla kameran går att publicera direkt på Blogger.

Tydligen går den inte att köpa i butikerna ännu men jag fick tillfälle att känna lite på den i går. Och det är utan tvekan imponerade enkelt att blogga med denna mobil. Ta en bild, välj ”Blog this”, skriv en rubrik och sen är det klart.

Min spontana reaktion när nyheten presenterades var avvaktande. Blogger är egentligen ett rätt dåligt val av samarbetspartner för Sony Ericsson. Det är en tjänst utan mycket av den funktionalitet som andra bloggtjänster erbjuder. Om man inte petar rejält i inställningarna och sätter upp sin fotoblogg på egen domän hamnar den dessutom på blogspot.com vilket inte är bra. Blogspot är domänen där mycket av världens bloggspam härstammar från.

Jag tycker fortfarande att nackdelarna med Blogger är betydande. Men enkelheten och människors uppenbara behov att dela med sig av bilder lär överväga nackdelarna. I takt med att denna och andra telefoner kommer ut på marknaden lär vi få väldigt många nya fotobloggare.

För den som vill blogga bilder utan att ha en viss telefon och utan att hamna på Blogger rekommenderas mobilblogg.nu, utvecklad här i Malmö.

6 kommentarer

  1. Jo, agaton, du har en poäng där. SE kan appellera till en redan befintlig marknad genom kopplingen till just Blogger. Min invändning är egentligen mer riktad mot Blogger som sådan – det är ingen särskilt bra tjänst, tyvärr. Och eftersom jag gillar SE (står i kö för en P990i…) hade jag hellre sett att de höjde ribban än tog det enkla valet.

  2. Jag förstod det. Men blogger är betydligt bättre än många andra. Hittade blogdog för några dagar sedan. Totalt uruselt verktyg.

    Det som Blogger är ganska unikt för, i webbaserade tjänsterna, är att man kan ändra i koden som man vill. WordPress.com som jag själv använder är jättebra men man kan knappt ändra någonting…

  3. Blogger-funktionen kom in ganska sent i planerna på SonyEricsson, så jag är positivt överaskad att man ens han få in det överhuvud taget. Jag kan inte se på vilket sätt SE skulle kunnat ”höja ribban”. Fredrik: menar du att dom borde utvecklat en generell blogfunktion med stöd för alla webbens bloggar, eller en egen blog-standard, som alla bloggar skulle anpassat sig åt. Det hade tagit lång tid att utveckla det och integrera det med kameran. Jag tycker att det är bra jobbat på så kort tid. Funkar ganska bra.

    Skulle dock verkligen vilja veta hur man ändrar URL på bloggen som man får, och hur man ställer om så att mobilen bloggar till min befintliga blogspot.

  4. Marcus – jag menar inte att de skulle utveckla till alla andra. Det vore visserligen en bra idé, men knappast genomförbar. Nej, det borde valt en annan partner att samarbeta med.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: