Satsa på ett kommunikativt medarbetarskap

Faksimil: Personal & LedarskapDet nya numret av Personal & Ledarskap har en artikel om hur ”Nya sociala webben förändrar kommunikationen”. Jag får chansen att förklara bloggar, wikis, taggning och så vidare för en yrkesgrupp som borde vara väldigt intresserad: Personalansvariga.

Huruvida de är intresserade vet jag inte. När jag säger ”borde” tänker jag närmast på att många av de här verktygen har sin största potential internt.

Den sociala webben kan visserligen handla om marknadsföring, PR och försäljning. Men den berör ännu tydligare organisationskultur, kunskapsdelning och motivation.

I PR-branschen har vi länge talat om att utveckla det kommunikativa ledarskapet. Hand i hand med den sociala webbens framväxt tycker jag att det nu är dags att utveckla det kommunikativa medarbetarskapet.

Om det budskapet når fram till landets HR-avdelningar kan intressanta saker börja hända.

Personal & Ledarskap finns inte på nätet, vilket är synd eftersom det är ett temanummer om kommunikation med mer läsvärt än just den sociala webben. Tidningen har däremot en ”digital mötesplats” som du kan titta närmare på om du vill.

%d