PR-byrå får ensamrätt på blogganalys

Technorati är världens ledande(?) sökmotor för bloggar och även ett ganska kraftfullt analysverktyg. Hittills har tjänsten bara funnits på engelska och japanska, men PR-byrån Edelman har nu skaffat sig den exklusiva rätten att erbjuda Technorati på  kinesiska, franska, tyska, italienska och koreanska.

Riktigt vad de kommer att erbjuda framgår inte av Richard Edelmans beskrivning av samarbetet. Men det är väl rimligt att tänka sig att de kommer att ta betalt för språkversionerna.

Möjligen kan det väcka en del upprörda känslor men så länge engelska Technorati är fritt tillgänglig har jag svårt att se något större problem för våra möjligheter att analysera bloggar och diskussioner på/mellan dem. Mer intressant är hur denna PR-byrå positionerar sig och uppenbarligen försöker bli bron till den sociala webben.

De lyckas ganska bra. Undrar vad Technorati ska ha för den svenska versionen…?

%d bloggare gillar detta: