Jag letar efter svensk wiki-mjukvara

En kund funderar på att starta en wiki på intranätet för en särskild arbetsgrupp. Jag har goda erfarenheter av flera olika wiki-lösningar från internationella organisationer. Men jag har helt enkelt inte lyckats hitta någon wiki på svenska (och då tänker jag givetvis på själva mjukvaran/lösningen, innehåll på svenska finns det många exempel på).

Känner du till någon svensk wiki? Eller vet du om någon engelsk wiki har fått en svensk översättning?

Mitt bästa alternativ just nu är TiddlyWiki. Det är en fascinerande wiki som fungerar helt utan installation. Allt sköts via en enda html-fil, och i koden till denna är det möjligt att leta sig fram till de översättningsbara delarna. Men den extrema enkelheten har ett pris. Det finns exempelvis inget av de ytterligare samarbetsstöd som Basecamp eller JotSpot använder, och heller ingen möjlighet att styra behörigheter annat än via behörigheten till just html-filen som sådan.

Har du något tips? Eller någon kreativ idé? Du får gärna kommentera här så att andra också ser ditt tips men om du hellre vill mejla mig går det givetvis bra.

3 kommentarer

 1. Självklart måste jag nämna vårt egna system – incentive – utvecklat i Sverige och finns givetis på svenska.
  Produkten lanseras i slutet av juli 2006 – men redan nu kan man anmäla sig till betaprogram och få möjlighet att påverka utvecklingen.
  Mer information finns på incentive.mindroute.com

 2. Drupal. Även om den ”står på en annan hylla” (räknas väl snarare som publiceringssystem) har den alla väsentliga egenskaper hos en wiki.

  * CamelCaseLinks (eller om man föredrar, [[dubbla hakparenteser]]), via tilläggsmodul.

  * Fri struktur, med goda möjligheter att styra upp den när det börjar bli vildvuxet.

  * En del sammarbetsstöd (delvis via tilläggsmoduler).

  * Väl utvecklat och beprövat stöd för behörigheter.

  * Svensk översättning (lär vara färdig till 80%, så en eller annan engelsk term får man räkna med fortfarande).

Kommentarer är stängda.

%d