Reboot8 om enkel utveckling

Första dagen på konferensen reboot8 är över. Om detta nu är en värdemätare för var ”frontlinjen” ligger när det gäller utvecklingen av samhälle och affärer i en upp- och sammankopplad värld, vilket det delvis nog är, var det vissa intressanta tendenser i diskussionerna.

Det är till exempel intressant att notera hur många som fokuserar på enkelhet och användbarhet. Visionen om ett internet där alla kan bidra med åsikter och kunskaper har blivit nyktrare de senaste åren. Kanske för att det blivit mer mer trovärdigt?

  • Marko Ahtisaari, chef för designstrategi på Nokia, nämnde enkelhet som en bärande utmaning för mobiltelefonindustrin för att nå nästa 2 miljard människor.
  • Mark Hurst konstaterade att i ett rum fullt med människor som använder alla de senaste prylarna och tjänsterna är det lätt att glömma bort att en majoritet på nätet brottas med att hantera sin e-post. Fokusera på bit literacy, digital läskunnighet, var hans budskap.
  • JP Rangaswami, CIO på investmentbanken DrKW, tog steget till tanken på en bydator i fattiga länder. Vad händer när strömmen går? Ska datorn ha 52 olika användarprofiler? Den basala datortekniken måste bli enklare.

Självklarheter? I teorin ja, men inte i praktiken.

Jag kommer nog inte att skriva särskilt mycket från konferensen i övrigt. Ser det mer som inspiration och tankeväckare än applicerbar kunskap. Det finns dock många andra som skriver och tar bilder.

reboot8_1.jpg

1 kommentar

  1. Bra skrivet! Lätt som utvecklare att glömma den stora massan när man har sitt eget fokus vid teknikfronten.
    En av mina kunder skulle göra sin webbsida enklare men programmerarna ville inte bygga den. Det upplevde det som pinsamt att stå bakom en sida utan coola flashiga lösningar 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: