Webben 2.0 finns redan i Sverige

När kommer Sverige att haka på den nya trenden, webben 2.0? Det frågar Computersweden med anledning av en konferens på Sics. Det är en bra artikel som förstått vad det handlar om. Användaren är kung, som rubriken säger, inte innehåll.

Men jag köper inte att Sverige fortfarande skulle klia sig förvirrat i huvudet. Kanske de större företagen gör det men så är det ärligt talat också i USA och övriga Europa (med några lysande undantag som BBC, IBM, GM etc.).

Det finns företag som öppnar upp för personlig kommunikation och dialog. Svenska Wikipedia är levande. Svenskar delar bilder likaväl som andra. Det finns blågula 2.0-tjänster. Vi kan titta på VM på teve men också direkt inifrån svenska klacken.

Jag kan fortsätta länge och rada exempel. Slutsatsen är tydlig, tycker jag. Vi är ganska många som hakat på.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.

%d