Världens bästa IR-sajter

IR Web Report har under året utsett de bästa webbplatserna för investerarrelationer inom flera olika branscher. Den färskaste gäller ”Industrials sector” och lyfter bland annat fram Deutsche Post och Siemens.

Som alltid ska man vara försiktig i sin bedömning av sådana här rankningar. Ytterst brukar det finnas ett mått av försäljning med i bilden, det vill säga att den som rankar vill premiera sina kunder eller få nya kunder. Men med den förutsättningen i åtanke är det lärorikt att titta runt.

Rankningskriterierna i sig själv ger viktiga ledtrådar till vad som skapar bra IR-kommunikation på webben:

…a strong commitment to communicating effectively, openly and fairly with all investors… provide broad and deep investor information… well-designed and easier to use than most other sites… are also kept up to date and are actively managed.

%d bloggare gillar detta: