Margot: ”Valet gav baksmälla”

Margot Wallström tänkte ju inte kommentera partiledarspekulationer mer, men gör det ändå – lite grann – i sin blogg på kommissionens webbplats.

The Swedish general election was in the end a very exciting event with a resulting (intellectual) hangover… To the Swedish media I have refrained from commenting and analyzing in detail the election campaign since I spent most of the time in Brussels.

Det som hon lagt till jämfört med det svenska pressmeddelandet är politiskt oväsentligt. Men på ett vardagligt plan illustrativt för hur tonen skiljer sig åt mellan traditionell masskommunikation (pressmeddelanden) och mer personlig kommunikation (i detta fall en blogg). Hur många releaser börjar ”Well, well…”?

Betyder detta något? I just detta fall vet jag inte. Hon tycks ju vara rätt populär ändå. Men generellt svarar jag ”ja”. Även denna lilla skillnad, om det är allt som är möjligt, är betydelsefull för hur vi som läsare uppfattar den som säger något.

%d bloggare gillar detta: