Intranätet besöks hemifrån

Många stora organisationer har medarbetare som inte sitter vid datorn hela dagen. De reser, är hos kunder eller står i en produktion med små tidsmarginaler. Samtliga dessa organisationer, skulle jag våga säga, brottas med samma problem. Hur få medarbetarna att använda intranätet?

British Airways delar detta problem av uppenbara skäl. Ändå besöker upp till 23.000 av de 48.000 anställda intranätet per dag. Hemligheten är enkel: ”the lion’s share of access is from home”. De anställda loggar alltså in hemifrån med användarnamn och lösenord.

I detta finns en lärdom. Jag har varit i kontakt med mer än en organisation där tillgång till intranätet hemma är ett problem. Där det kräver säkerhet motsvarande att logga in på internetbanken (tänk dosor etc.). Det är absurt. Så hemlig information är det ytterst sällan – och om det är superhemligt kan man ifrågasätta om det ska vara på intranätet alls.

%d bloggare gillar detta: