Borat och Wikipedia – styrka eller svaghet?

Det var väl egentligen rätt väntat. Efter Borats succé tog sig någon eller några för att ändra i Wikipedias uppgifter om Kazakstan så att uppgifterna mer liknade Borats bild av detta land. Nationalsången påstods exempelvis ha texten ”Kazakstan, världens största land. Alla andra länder styrs av småflickor.” Detta enligt Spiegel Online (via).

Wikipedias sida är nu spärrad:
wikivandal.gif

Vid en första tanke visar detta Wikipedias – och andra kollaborativa projekts – svaghet. Vandalism som detta kan hända.

Å andra sidan visar det också styrkan i en wiki. Det upptäcktes och stoppades.

Man kan också notera att medan Wikipedia givetvis har en omfångsrik sida om just Borat, kommer Nationalencyklopedin inte närmare än att föreslå en förening mellan bor och syre… På tal om styrkor och svagheter, alltså.

neborat2.gif

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d