Ny vägledning för bättre webbplatser

Vägledningen 24-timmarswebbenVerket för förvaltningsutveckling, Verva, har nu släppt den tredje versionen av den vägledning som riktar sig till offentliga webbplatser. ”Vägledningen 24-timmarswebben” är förstås obligatorisk läsning för dig som webbredaktör i offentlig tjänst men den är generellt en kunskapskälla för alla som arbetar med webb.

Jag har andats viss kritik mot vägledningen tidigare. Min främsta invändning var att kunskapsförmedlingen kring innehåll inte höll samma klass som de mer tekniska delarna. Nu har jag inte lusläst alla de drygt 150 sidorna än men det tycks som om nivån höjts även för innehåll, vilket var ett av målen. Viktigt för webbredaktörerna (och oss som besökare på deras webbplatser).

Som en introvert betraktelse tycker jag också det är kul att min lilla bok för webbredaktörer – Webbredaktörens ABC – anges som fördjupad läsning kring att skriva för webben (sidan 117).

2 kommentarer

  1. Pingback: Internetv?rd

Kommentarer är stängda.

%d