Tacka 90-talets visionärer för webb 2.0

Ny Teknik ger sin syn på huruvida Sverige vaknat för den nya webbvågen, webb 2.0, och vad den innebär. Nivån i Sverige är en återkommande diskussion och jag tycker att tidningens slutsats är det mest intressanta. Är webb 2.0 bara ett buzzword, kanske en ny bubbla?

Det är snarare så att millennieskiftets visioner om internet faktiskt kan vara på väg att besannas.

Vi ska komma ihåg att den så kallade bubblan skapade bestående värden. Delar av det som i dag får riskkapitalisterna att tindra med ögonen skapades i kölvattnet av IT-kraschen.

Webben 2.0 förutsätter exempelvis bredband. Först när vi kan vara online utan att ha ett ekonomiskt motiv att koppla ner kan vi – vill vi – interagera och vara sociala. Utan en Birgersson som drev på hade vi kanske inte roat oss med YouTube i den utsträckning vi gör.

%d bloggare gillar detta: